DE BMW M3 COMPETITION TOURING.

Vanaf half september beschikbaar.

De eerste BMW M3 Touring ooit. De Touring modellen zijn naar verwachting vanaf half september beschikbaar in de BMW configurator. Ervaar de superieure prestaties van een BMW M3 met de flexibiliteit en functionaliteit van een Touring. De BMW M3 Competition Touring, BMW M340i xDrive Touring en de BMW M340d xDrive Touring.

Aandrijving

De aandrijftechnologie is volledig gericht op het leveren van verleidelijke prestaties. De 375 kW (510 pk) sterke zescilinder-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor wordt gecombineerd met de 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en M xDrive vierwielaandrijving. Het nieuwe M model is dan ook exclusief leverbaar als BMW M3 Competition Touring met M xDrive.

De motor is gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic, die is voorzien van drie schakelprogramma’s en ook bediend kan worden met de schakelpaddles aan het stuurwiel. Het vermogen van de motor wordt op de weg overgebracht door de M xDrive vierwielaandrijving, die samenwerkt met het Actieve M Differentieel op de achteras.

Naast de reguliere 4WD instelling kan de bestuurder via het Setup menu ook kiezen voor 4WD Sport. Dan legt de M xDrive vierwielaandrijving nog meer de nadruk op de achterwielen voor een nog intensere rijbeleving. Het uitschakelen van het DSC (Dynamische Stabiliteits Controle) zorgt voor de 2WD modus – ofwel pure achterwielaandrijving.

Acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,6 seconden. Sprint van 0 naar 200 km/h in 12,9 seconden.

Exterieur

De eerste BMW M3 Touring maakt de traditionele M belofte volledig waar met dynamische flair, wendbaarheid en precisie en combineert dat met ongelimiteerde praktische eigenschappen en dagelijkse inzetbaarheid.

In het bijzonder opvallend zijn de verticale BMW nierengrille zonder omlijsting, de grote luchtinlaten aan de zijkant, de krachtig gevormde wielkuipen en de prominente dorpelverbreders. Samen met de extra elementen van de voor- en achterbumper vormen de dorpelverbreders een hoogglans zwarte lijn rond de auto. Andere kenmerken zijn de M kieuwen in de voorpanelen en de in de achterbumper geïntegreerde dubbele uitlaateindpijpen links en rechts.

Ongeacht de gekozen carrosseriekleur is het dak van de BMW M3 Touring standaard uitgevoerd in hoogglans zwart. Het eveneens standaard dakdraagsysteem en de modelspecifieke dakspoiler zijn uitgevoerd in dezelfde kleur. Optioneel is het dak uit te voeren in carrosseriekleur. Eveneens optioneel is het M Carbon exterieur pakket.

Interieur

Het veelzijdige interieur van de eerste BMW M3 Touring zorgt voor een onderscheidend karakter, een nieuwe manier om M typerende prestaties te combineren met praktisch gebruiksgemak. Het nieuwe BMW iDrive met BMW Curved Display zorgt voor geavanceerde bedieningsmogelijkheden en connectiviteit in het interieur.