DE NIEUWE BMW 2 SERIE COUPÉ

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé vormt de maatstaf voor rijplezier in het premium compacte segment. Met zijn dynamische rijkwaliteiten, atletische design, krachtige motoren en verfijnde ondersteltechnologie is het model volledig gefocust op sportiviteit. De unieke uitstraling, zescilinder-in-lijn benzinemotor, achterwielaandrijving en van de BMW 4 Serie overgenomen onderstelcomponenten onderscheiden de nieuwe BMW 2 Serie Coupé van zijn concurrenten. De BMW 2 Serie Coupé wordt geleverd in drie uitvoeringen.

Uitvoeringen

BMW 220i Coupé – € 47.645,-

BMW 220d Coupé – € 50.122,-

BMW M240i Coupé – € 75.336,-

Bijna 50:50 verdeling van gewicht over de assen
Extreme torsie stijfheid, 12% meer dan vorig model
Standaard voorzien van een 8-traps Steptronic transmissie

BMW 240i COUPÉ

Het topmodel van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé is de M240i. Deze auto heeft een extreem sterke 6-in-lijn motor met BMW TwinPower Turbo technologie. De krachtige aandrijving genereert 374 PK / 275 kW, heeft een maximum koppel van 300 Nm en wordt gecombineerd met een 8-traps Steptronic Sport transmissie waarmee de BMW M240i van 0 tot 100 km/u sprint in 4,3 seconden. Het M-Model is voorzien van BMW xDrive (vierwielaandrijving) met een achterwiel georiënteerd ontwerp waardoor de auto beschikt over een evenwichtige krachtsverdeling én het kenmerkende rijplezier van BMW.

Exterieur details

Driedimensionale vlakken, driehoekige vormen en diagonale lijnen bepalen het markante vooraanzicht van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé. Geaccentueerde wielkuipen en een powerdome in de motorkap laten geen misverstand bestaan over zijn dynamische rijkarakter. De BMW nierengrille is horizontaal en beschikt over verticaal geplaatste luchtkleppen in plaats van traditionele spijlen. Deze openen elektrisch wanneer de motor extra behoefte heeft aan koeling.

De standaard full-LED koplampen bevinden zich op de uiterste hoeken van de voorzijde en hebben net als de legendarische BMW 02 modellen een enkele ronde unit. Als optie kunnen adaptieve LED koplampen met BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent) worden besteld. Deze zijn ook leverbaar in optionele M Shadow Line specificatie, met donker uitgevoerde koplampdetails.

Interieur details

Het cockpitdesign met duidelijke centraalstelling van de bestuurder en een overzichtelijk bedieningscluster op de middenconsole accentueert de sportieve ambiance in de nieuwe BMW 2 Serie Coupé. Ook de sportstoelen en het met leder beklede sportstuur dragen hieraan bij. De hoge middenconsole en fraai in elkaar overlopende portierpanelen en dashboard creëren een aangenaam omsloten gevoel voor bestuurder en voorpassagier. En het individuele karakter van de twee zitplaatsen achterin laat de inzittenden ook daar genieten van de sportieve rijbeleving.

Materialen van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld de standaard interieurlijsten in de nieuwe variant Dark Graphite mat, en de nauwkeurige afwerking versterken de premium ambiance. Een nieuw designdetail geven vorm aan de trapeziumvormige accentvlakken boven de armsteunen in de portieren. Met de optionele Ambiance verlichting (standaard voor BMW M240i xDrive Coupé en Model M Sport) worden de geperforeerde oppervlakken ervan stijlvol van achteren verlicht.

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé heeft standaard bekleding in stof/Sensatec-combinatie. De BMW M240i xDrive Coupé en uitvoeringen in Model M Sport zijn voorzien van bekleding in Alcantara/Sensatec-combinatie, en beschikken daarnaast over een met leder bekleed M Sportstuurwiel en kneepads aan de middenconsole. Optioneel zijn de zitplaatsen bekleed met geperforeerd Sensatec of leder Vernasca. Elektrisch verstelbare sportstoelen (inclusief Memory functie voor bestuurdersstoel), uitgebreid instelbare M Sportstoelen, een Harman Kardon Surround Sound System, stoel- en stuurwielverwarming zijn andere opties. Comfortverhogende standaarduitrustingen voor het interieur zijn het geluiddempende glas van de voorruit en de 3-zone automatische airconditioning. Het transparante oppervlak van het optionele glazen schuif-/kanteldak is bijna 20 procent groter dan bij het uitgaande model.

De bagageruimte van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé heeft een inhoud van 390 liter. De tildrempel is 35 mm  verlaagd. Voor aanvullende flexibiliteit zorgt de standaard in de verhouding 40:20:40 gedeeld neerklapbare achterbankleuning. Een trekhaak met afneembare kogel is leverbaar als optie, het toelaatbare aanhangergewicht bedraagt daarmee 1.600 kg.